Min første KSL-revisjon

Innlegg av Knut Jokerud Strand, kornbonde

Jeg er nå inne mitt andre år som kornbonde. Fra dag en har jeg ført alt i Agrilogg. Grunnen var at jeg ønsket å ha ett oversiktlig og brukervennlig program sånn at jeg fikk oversikt over maskinene og utstyret på gården. Lite tenkte jeg over at det skulle være en liten redder når KSL kom på besøk.

Jeg fikk en mail fra en som ønsket å se på foretaket - og å se på dokumentasjonen til svarene jeg hadde gitt i Matmerk's KSL-system.

Dagen før han kom så tenkte jeg hva er det jeg egentlig trenger av dokumentasjon. En jeg kjenner som driver et annet gårdsbruk, sa engang at mannen fra kommunen skulle komme, og at han derfor måtte lage skiftenoteringer og gjødselplaner for de siste 5-6 årene. Dette var ikke jeg interessert i, for da måtte jeg rote i papirene til pappa!

Men så kom jeg jo på Agrilogg, der hadde jeg jo ført absolutt alt hva jeg hadde gjort det siste året. Fra jordbearbeiding til vedlikehold av bygninger. Samtidig så hadde jeg lagd alt av jordprøver, skiftenoteringer og gjødselplaner i dokumentsamlingen.

Dagen kom og han var på plass. Vi gikk først igjennom alt det som er basic. Låven, tørka og resten var iorden. Så skulle vi gå igjennom papirarbeidet. Første spørsmålet var: Fører du noe om hvordan du driver gården? Ja, jeg bruker en app, svarte jeg.

Han stilte flere spørsmål og jeg fant fram alt i Agrilogg: Integrert plantevern, plantevernjournal, gjødselplan osv. Når det gjaldt skiftenoteringer så tok jeg fram teigrapport, som du finner under rapporter. Da sa faktisk KSL-mannnen at denne var jo mer oversiktlig og mer detaljert enn vanlige skiftenoteringer. Helt tilslutt så viste jeg han litt av de andre tingene du kunne føre i Agrilogg.

Nå skal det jo sies at selv om jeg brukte Agrilogg, så fikk jeg tre avvik. Den ene var at jeg måtte ha sikkerhetsopplæring og underskrift med f.eks min bror hvis han skulle drifte noen av maskinene på gården. Dette pga forsikring, men da sa jo han at jeg enkelt kunne ha slike dokumenter i Agrilogg. Så til dere andre som leser dette, merk dere den!

Før han skulle dra så fortalte han at jeg måtte fortsette å bruke den appen. Han hadde jo fulgt med mens jeg drev på - og han syntes det virket som ett ryddig og oversiktlig program som også de som ikke kan alt om PC eller smarttelefon kan bruke. Samtidig så var prisen bare småtterier i forhold til hva du sparte av tid.

En ting er iallfall klart for meg. De små minuttene jeg bruker på Agrilogg rett etter at jeg har gjort forskjellig ting på gården, gjør at når KSL banker på døra, så kan jeg møte opp med ett stort smil.

Takk for ordet!

Mvh
Knut Jokerud Strand
Kornbonde / selvstendig næringsdrivende
Sokna, Buskerud


Prøv Agrilogg | Logg inn | Kontakt oss

Prøv Agrilogg | Logg inn | Kontakt oss
©2016-2023 Agrilogg AS. All rights reserved
Agrilogg® is a registered trademark
Personvern (GDPR)

Agrilogg på Facebook    Agrilogg på Instagram